joi, 18 octombrie 2012
Cum recunoastem mierea contrafacuta
Se pare ca mai mult de un sfert din mierea aflata in comert este contrafacuta.
Dacă aveţi dubii că mierea cumpărată e falsă, iată testele considerate sigure de specialişti.
1. Ţineţi un chibrit aprins deasupra unei linguriţe de miere. Dacă e naturală, mierea se va topi şi nu va începe să sfârâie imediat.
2. Amestecaţi mierea în apă. Mierea naturală nu se dizolvă.
3. Puneţi puţină miere pe o foaie de hârtie. Dacă pata umedă se răspândeşte pe suprafaţa hârtiei, atunci mierea este contrafăcută.
4. Adăugaţi o bucată de pâine veche în miere. După 8-10 minute ar trebui ca pâinea să fie în stare solidă.
5. Încălziţi o bucată de sârmă inoxidabilă şi introduceţi-o în miere. Un produs de calitate se va lipi de metal şi nu se va prelinge înapoi în borcan când sârma e scoasă din miere.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu