miercuri, 30 decembrie 2009

Primul depoluant biodegradabil din lume, brevetat in Romania

Experimentul a fost demonstrat intr-unul din studiourile TVR la “Ora de stiri”, in direct, relevand calitatile incontestabile ale substantei testate chiar de Imre, descoperitorul ungur.

Brevetarea substantei in Romania se datoreaza unei prietenii de foarte multi ani dintre descoperitorul substantei, si Mihai Borceanu, titularul brevetului de inventie. Cele saisprezece rafinarii, spre deosebire de cele doua din Ungaria si deschiderea la Marea Neagra au fost alte considerente importante in patentarea depoluantului in tara noastra.

Pana acum depoluarea nu se facea decat prin absorbtie, rezolvandu-se problema locului respectiv, dar se creau multe alte probleme locului in care se depozita. O astfel de depoluare in Marea Neagra a facut sa existe o explozie debordanta de alge, de pe malul litoralului romanesc adunandu-se 40 de tone.

Demonstratia este cat se poate de simpla: intr-un acvariu se toarna ulei de motor. Apoi se intervine cu solutia decontaminanta. Rezultatul se vede in aproximativ 3 minute, timp in care uleiul este absorbit în totalitate. Mai este de mentionat ca aceasta substanta chimica este inofensiva organismelor si mircoorganismelor vii.

Din afirmatiile specialistului, substanta este eficienta atat la temeperaturi ridicate, cat si în mediu ingheţat. Acum nu ramane decat sa speram ca se vor gasi investitori pentru acest proiect.

Articol preluat de pe:
http://jiunimea.gds.ro/2009/10/primul-depoluant-biodegradabil-din-lume-brevetat-in-romania/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu